Forum Romanesc de Cercetare
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ce au facut bine tarii revolutionarii dupa 89' ?!

In jos

Ce au facut bine tarii revolutionarii dupa 89' ?! Empty Ce au facut bine tarii revolutionarii dupa 89' ?!

Mesaj  meteor la data de Lun Aug 10, 2015 10:52 pm

Anii 89' zarva mare si galagie. Unii au vazut ca vecinii sau altii de peste mari traesc mult mai bine si hai sa rastoarne conducerea si tot sistemul care a fost si la ei in tara, ca putin mai devreme pe undeva prin unele tari deja nebunia a fost pornita. Marea majoritate a restului populatiei s-au luat ca oile dupa acestea din frunte, fara ca sa mai stea si sa se gindeasca ce va fi, numai nu s-au gindit la placinte  ce cresc gata in copaci...
Aceasta e parerea mea ce a fost in tarile din fosta Uniune Sovetica.

Ce ati facut voi bine tarii domnilor revolutionari ?! Unde voi sunteti acum ?! Ce tara (oameni, resurse umane, fabrici, economie,..) a fost atunci si ce este acum (nu se stie inca cite datorii ascunde statul ca sunt in realitate) ?!
Nu va este rusine ?!

Da timpul a demonstrat de mai multe ori caci sistemul de tip capitalist este mai bunt decit cel comunist aproape in toate domeniile (politic, economic, educational,..).
Dar nici cel comunist nu a fost asa de rau (parerea mea), poate  nu era sa avem nici pina acum calculatoare, telivizoare color, masini , .. dar si asa cum era sa fie, viata era traita cu totul altfel. Lumea parca se simtea in alt mod.

Ce este azi?!
Tara lepadata, au mai ramas unii din tineri si batrinii normali restul alcoolicii, narcomanii, trintorii, prostituatele. Prostitutia si curvia are un procent solid (aceasta se chiama o viitoare familie normala ?!  debilizm total ). Si numarul nescolarizatilor cred ca a crescut mult.

Tot aceasta eu cred ca vine de la aceea caci asa numitii marii "Luministi" ai neamului in realitatea au fost si sunt niste laudarosi de 3 bani.

Sistemul comunist care a fost, asa cum se misca el greu si poate nu e mai bun ca cel comunist, dar a fost un sistem bun. La conducere ajungeau oameni destepti fie ei fosti KGB- isti, etc. Si KGB-ist sa ajungi eu presupun ca nu era asa de simplu si la indemina oricarui prost. Da poate nu totii au fost ideali pina in virful conducerii, dar totusi.
Azi marii "domnitori" din primele 10 cuvinte ce le leaga iti dai seama cine vorbeste... Niste lepre care fug si cauta prin dictionare, pe la TV, cuvinte noi, cuvinte pompoase, expresii stiintifice care sa ii faca sa para destepti. Niste "ginduri" spun ca nu poti sa ii intelegi sensul celor spuse. Populatia proasta ii crede de destepti.

Uitativa de exemplu la Gorbaceov ce a facut mosul. A lasat tara(Rusia) in brinci si a plecat sa traeasca in Germania. Mare ginditor cu noua mentalitate. Eu din cite videouri il vedeam, am impresia ca el se starue permament sa se prezinte permament ca fiind om destept, in realitate e un fruct sec.
Va spun eu ce a fost cu el. Capitalistii il invitau tot mai des pe la ei si ii prezentau (ca fiind intimplator) care e diferenta intre cele doua sisteme, ii dadea (inpingeau) idei noi. Intr-o zi mosul i-a fulgerat in cap ideea ce ar fi daca va destrama Uniunea Sovetica ?! Si uite asa un bout(berbedeu care nu s-a gindit la urmari, la asa intrebare banala: Ce va fi dupa?! ) a facut ca o populatie de aproximativ 300 milioane de oameni sa ajunga de risul curcilor.

In Uniunea Sovetica (exceptie poate Romania, dar aceasta mai mult cred din cauza creditelor pe care le-a pornit) s-a trait foarte bine. Nu credeti pe cei ce mint fara emotii ziua amiaza mare, acestea v-au vindut si va vor vinde de tot. Da poate anumite paturi sociale, anumite categorii de muncitori aveau salariu mic si lucru greu, in marea majoritate a fost foarte bine.

meteor

Mesaje : 40
Data de înscriere : 11/04/2015

Sus In jos

Ce au facut bine tarii revolutionarii dupa 89' ?! Empty Re: Ce au facut bine tarii revolutionarii dupa 89' ?!

Mesaj  mm la data de Lun Aug 10, 2015 11:39 pm

@meteor, te inteleg ca esti cam indignat in privinta evenimentelor ce le-ai trait. Cred ca si multi altii au inregistrat cam la fel lucrurile in desfasurarea lor (intentionat cam rapida). Sau le rumega acum, in retrospectie.

 Acest forum insa nu este destinat politicii, acest gen de subiecte neincadrandu-se specificului cercetare stiintifica (tehnica). Evident oameni suntem si uneori - chiar daca ne ocupam de tehnica - ne mai scapa cate un off. Aceasta e o abatere normala dar nu trebuie sa devina subiect. Acest forum nu este dedicat cercetarii in domeniul politicii desi cu siguranta se face munca de cercetare si in domeniul politicii, pentru imbunatatirea metodelor de conducere (in fond, politica in sine nici nu exista). Cred ca din acest motiv, acest topic va fi deplasat la "Depozit" de catre Admin.

mm

Mesaje : 211
Data de înscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Ce au facut bine tarii revolutionarii dupa 89' ?! Empty Re: Ce au facut bine tarii revolutionarii dupa 89' ?!

Mesaj  meteor la data de Mar Aug 11, 2015 10:10 pm

Da @mm ai dreptate. Uneori pur si simplu sunt nervat. Scuze tie poate si multor altor persoane care au avut dorinta de a schimba ceva inspre mai bine, dar din mai multe motive aceasta se pare ca nu s-a realizat complect(cam deloc, sau altfel spus - pe dos).

Is cam slabuti ai nostri de prin balcani, caci peste tot cam bintue de ani de zile!! asa timpenii: sa ne unim cu Rusia si va fi mai bine sau sa ne unim cu UE ca va fi mai bine, spun si chiar cred!! de parca unii din aceste va veni si le va curati r*****l. Urecheanu (unul din mii de..) de exeplu (un mare "politician") cica Moldova trebue calm sa mai astepte vreo 600 ani pina va deveni dezvoltata (din punct de vedere al legii, democratiei, economiei) ca Olanda  (s-a pornit ceva tema despre Curtea de Apel), dar cineva cind i-a pus asa o intrebare: De ce in Moldova e saracie si se fura, el a raspuns: "Intrebarea nu e pusa corect, trebue sa intrebati asa: Cine nu fura, e sarac si de ce?!" Intelegeti ce timpenii si batae de joc(glume, atunci cind realitatea e dezastruoasa) el face?!
Faceti ce vreti, din partea mea asteptati inca 1000 de ani linistiti...


Realitatea insa la moment mi se pare una cam tragica cui pare gluma- treaba lui (sa mai iasa din casa si sa vada), dar intradevar aici (in general pe acest forum) nu e locul destinat (potrivit) de a dezbate asa teme asa cum @mm a si reprosat.

meteor

Mesaje : 40
Data de înscriere : 11/04/2015

Sus In jos

Ce au facut bine tarii revolutionarii dupa 89' ?! Empty Re: Ce au facut bine tarii revolutionarii dupa 89' ?!

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum