Forum Romanesc de Cercetare
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Evenimente,personalitati,date istorice

In jos

Evenimente,personalitati,date  istorice Empty Evenimente,personalitati,date istorice

Mesaj  meteor la data de Sam Iul 11, 2015 11:58 pm

Mult ce e scris, se scrie , se spune la noutati nu se expune corect. Foarte des cei ce scriu datele istorice fac apel la fel de fel de(deseori probabil din cauza nervilor Smile ) metafore, comparatii si zicale populare.

Orice personalitate cit de buna sau rea a fost si eveniment istoric trebue descris asa cum e el simplu si la obiect, asa cum a fost evenimentul fara adaosuri de la propriu sau in stiluri poetice.

Deoarece asa "mesageri" pe viitor pot crea confuzii in socetate.

Acum niste intrebari.
1. Din ce cauze oare N.Ceausescu a fost asa un mare inebunit dupa socialism, pe wiki am aflat ca el de mic tindea spre asa curent, a stat si inchis de chiteva ori, a trecut si perioada legionarilor a vizitat si tarile capitaliste mult dezvoltate si tot ferm a ramas pina la urma?!

2. Ion Mihai Pacepa poate fi considerat ca un elemnt chee care a dus la prabusirea completa a regimului Ceausescu?! Sau Iliescu?!

3. Termocentrala de la Anina daca ar fi avut combustibil bun ar fi functionat fara probleme (doar de functionat intreb, de restul am inteles ca s-au facut mari si multe erori, principalii vinovati era sistemul de conducere)?!

4. Cine erau tarile creditoare de unde Ceausescu s-a imprumutat ?! Cu ce procent trebuia sa restitue datoria?!

meteor

Mesaje : 40
Data de înscriere : 11/04/2015

Sus In jos

Evenimente,personalitati,date  istorice Empty Re: Evenimente,personalitati,date istorice

Mesaj  mm la data de Lun Iul 13, 2015 8:48 pm

.  Cred ca este destul de greu ca sa dea cineva raspunsuri corecte la intrebarile tale, meteor. Ceausescu a intrat in politica de tanar, probabil s-a aflat sub aripa masonica si a fost crescut de acestia (numele lui a fost gasit pe listele unei loje italiene, daca nu ma insel) si probabil asa pot fi explicate anumite lucruri.

.  In rest, nu am nici o idee-raspuns privitoare la celelalte intrebari alr tale. In general vorbind, topicul acesta fiind in domeniul istoriei, cred ca ar putea fi gasite multe raspunsuri la diversele intrebari despre momentele cheie istorice daca s-ar avea in vedere ca societatea umana nu functioneaza de la sine, "natural", ci ea este supusa la tot felul de interventii venite de sus. Si chiar si de Sus.

mm

Mesaje : 211
Data de înscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Evenimente,personalitati,date  istorice Empty Re: Evenimente,personalitati,date istorice

Mesaj  meteor la data de Lun Iul 13, 2015 10:04 pm

Eu nu ma grabesc pina ce sa cred in mistica, asa la simplu analizind pur si simplu, nu la general si complicatii mari.

Nu sustin socialismul (comunismul) caci s-a demonstrat de citeva (daca nu zeci) de cazuri caci a dus (aproape involuntar) la autoritorism si prabusire (economia, politica,.. ,slaba).

In Romania de exemplu, se spune ca in primavara lui '89 Romania avea complet datoriile achitate, eu is curios sa aflu dupa primavara lui '89 s-au simtit trai mai bun sau nu?! Sau a fost greu in principal din cauza ca Ceausescu vroia sa intareasca leul si nu stiu cum banii se investeau in valuta?! @mm ce tii tu minte, sau nu erai implicat profund in politica (economica)?!

Chiar daca nu ar fi fost acea lovitura de stat (a pupaciosului Iliescu [caci cam peste tot in foto sta si il pupa ... pe Ceausecu], sau tradarea lui Pacepa, sau alte evenimente) mie mi se pare caci Romania o astepta vremuri inegrite, chiar daca momentan senine.
Se spune caci pe atunci se mergea totul spre aceea ca fiul Nicu sa devina mostenitorul. Dar Nicu din chite se spune nu avea mare interes, pregatire si inclinatie in politica. Inchipuiti-va ce ar fi fost daca Nicu ar fi condus tara (orice a fost, oricum fii sotilor Ceausescu au participat la niste evenimente tragice in acele timpuri cel putin lor, aici eu incerc sa nu birfesc pur si simplu sa discut unele perioade istorice si presupuse ce era sa fie daca).

Totus, e uimitor ce schimbari radicale au fost cu Romania in un interval de timp foarte mic. Ce era cu Romania in anii '60 dezvoltata din punct de vedere industrial (din carute cu roti de lemn paremise nu iesea) pina sa faca motoare, tractoare, termocentrale.
Oricum azi noua ni s-ar parea ramase in urma acele tehnologii, pentru acel inceput(rasarit practic de la 0) si pentru aceei ani inginerii au fost la inaltime.

Dar inca odata, din cauza sistemului (restrictia libertatii gindirii, construirii, etc.), azi daca ar fi ramas inca acel regim, era sa fie tara mult inapoiata, in principal ca se nega drastic (cel putin) tehnologiile informationale, un domeniu care a schimbat si lumea capitalista de nerecunoscut, un domeniu cu aplicatii extrem de importante nu numai in inginerie.

meteor

Mesaje : 40
Data de înscriere : 11/04/2015

Sus In jos

Evenimente,personalitati,date  istorice Empty Re: Evenimente,personalitati,date istorice

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum