Forum Romanesc de Cercetare
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Sangele orasenilor este toxic

In jos

Sangele orasenilor este toxic Empty Sangele orasenilor este toxic

Mesaj  mm Joi Ian 27, 2011 11:35 am

Probe hematologice prelevate de la 29.000 oraseni americani au dovedit ca sangele acestora este atat de poluat de oxid de carbon incat nu poate fi folosit pentru transfuzii: acestea ar risca sa-i omoare pe bolnavii cardiaci. Principala sursa o constituie gazele de esapament ale automobilelor dar si fumul de tigara care detine un loc apreciabil. (art. an 1975)

Iata motivul pentru care au fost luate masuri drastice pentru reducerea emisiilor de gaz carbonic la automobile. La fel si pentru plumb, caci iata ce citim despre atmosfera oraselor (an 1975):
"Recentele masuratori facute la Manchester, Anglia, dezvaluie o crestere a cantitatii de plumb in ultimii ani. Concentratia plumbului in solurile normale este de 10 parti la un milion (ppm). La Manchester este de 970 ppm. In 77 de orase americane media e intre 1.500 si 2.400 ppm. Doza maxim admisa pentru om este de 430 micrograme pe zi, o doza rar atinsa. Pentru copii doza admisa e de trei ori mai mica. O bomboana scapata pe jos si "recuperata" ii poate aduce unui copil si 50 micrograme de plumb...."
Acelasi comentariu pozitiv pentru masurile serioase de eliminare a plumbului din benzine, masuri severe in ultimii ani.

De curiozitate sa vedem concentratia de plumb, in sol, intr-o localitate din Romania - Zlatna, cu o (fosta) metalurgie a neferoaselor, pe firul vaii Ampoiului:
- intre 150 si 300 ppm in zona mediu poluata (care se intinde pana la distante de 10-15 km de sursa - fabrica);
- intre 400-450 ppm, in zona intens poluata (ce se intinde pana la 1-5 km de sursa).
Adica pe intreaga suprafata a orasului; datele au fost publicate in 2002.

. Din experienta apropiatilor, se pare ca o mare cantitate de plumb pot aspira lucratorii din industria electronicelor. Plumb si staniu, folosite la lipirea pieselor pe placi, la circuitele integrate, etc. Si ce-o mai fi pe acolo...
. Din pacate, plumbul din sange trece in tesuturi si oase, depunandu-se acolo. Daca lucratorul isi schimba locul de munca si expunerea la plumb inceteaza, concentratia de plumb din sangele lucratorului (intoxicat) se injumatateste la fiecare 25 de zile iar dupa un timp metalul nu mai poate fi detectat in sangele persoanei respective. Ceea ce nu inseamna ca persoana nu contine plumb in oasele sale. Cu consecintele de rigoare.

mm

Mesaje : 211
Data de înscriere : 12/01/2011

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum